Testen op wedstrijdniveau

Het Blacksmith Granfondo Team is nieuw voor 2016. Hoewel ik in eerste instantie twijfelde toen het tijdens het diner met Campagnolo, de avond voor de Granfondo Roma geopperd werd, zag ik ook de mogelijkheden. Door diverse fietsen in Granfondo's in te zetten krijg ik de mogelijkheid nieuwe materialen te testen. En de terugkoppeling die ik uit eerste hand krijg is de beste manier om de ontwikkeling van de frames en materialen op topniveau te houden.

Met 80 per uur een bocht insturen

Omdat Granfond's over het algemeen op afgesloten wegen gehouden worden, zeer goede wegbewijzering hebben en er een tijdsopname is, kun je net dat stapje verder gaan dan in een toertocht. De meeste Granfondo's zijn rond de 100 mijl, zo'n 160 km lang. Dit is een afstand waarbij je echt tot de limiet kunt gaan en toch heel goed het comfort van een fiets kunt ervaren. De ideale testomstandigheden dus.

Het team bestaat dit jaar uit vijf renners. En uiteraard starten we gelijk met een paar mooie nieuwe ontwikkelingen voor de frames. Drie van de vijf renners zullen op titanium rijden. Een materiaal dat wat betreft de rijeigenschappen heel dicht tegen staal aanzit. De buizen zijn Dedacciai buizen en er worden twee verschilende buistypes getest in drie verschillende samenstellingen. Zoals een echte Blacksmith, geen frame is gelijk. De andere twee leden rijden op staal. Hier is de super oversized Dedacciai Zero XL met tapered vork en super-compact frame ook een nieuwe ontwikkeling.

Een internationaal gezelschap

vlaggen Uiteraard bestaat een team onder andere uit de renners. Een Belg, een Amerikaan en drie Nederlanders. Een internationaal gezelschap dus met verschillende visies, verschillende voorkeuren en rijstijlen. Los van de renners zijn wij heel trots dat er een mooie samenwerking is gevonden met Campagnolo. Alle fietsen zijn met een Campagnolo groep en een Campagnolo wielset uitgerust. Door de brede range van verzetten tot een 11x29 achter met met de nieuwe vierarms cranksets met compact, semi-compact en normale verhouding, allemaal op dezelfde crank, kan elke uitdaging makkelijk aangegaan worden.

Omdat Dedacciai een hele mooie en brede range titanium biedt, waarbij ik de zekereid heb dat de kwaliteit en chemische samenstelling altijd constant is, was de keus voor deze samenwerking redelijk eenvoudig. Dedacciai biedt twee series titanium aan, hierdoor is er in verschillende prijsklassen te werken. En per serie is er een ruime keus in mogelijkheden, waardoor, net als in staal, het ontwerp van het frame heel individueel afgestemd kan worden. Ook de vorken komen van Dedacciai. De huidige range is uitzonderlijk breed en matched heel goed bij de buizen en gewenste rijeigenschappen van de teamfietsen.

Voor de rest van de delen is Deda Elementi onze partner. De sturen, nokken en zadelpennen die men hier biedt hebben een hele brede range, waardoor het niet moeilijk is een matchende combinatie te vinden in pasvorm, prijs en rijeigenschappen.

logo

Agenda

Hieronder een overzicht van de ritten die in de planning staan. Deze lijst is verre van compleet. In de komende tijd zal de lijst verder aangevuld worden.

Granfondo's

8 april | Paris - Roubaix Challenge
1 mei | Velotour Eschborn Frankfurt
3 juni | Granfondo Mont Ventoux
12 juni | Rund um Köln
22 juli | Rad am Ring
20 augustus | Hamburg Cyclassics
9 september | La Ronde Picarde
3 oktober | Munsterland Giro

Overigge ritten

5 maart | Ontwakingstocht Driebergse toerclub


BLACKSMITH BL'CK

Een superframe / fiets. Helemaal naar jouw maat gebouwd met de geometrie die helemaal aansluit bij jouw rijwensen. Dit superoversized model met toch nog klassieke lijnen, doet niet onder voor de meest moderne race-machine, maatwerk voor de prijs van een confectie-frame!

Gallery

In de gallery staan diverse fietsen die in het verleden gebouwd zijn. Leuk om te zien en om ideeen op te doen voor kleur en design. Ook een goede plek om de laatste frames te zien is onze Facebook pagina

Facebook Pagina

Op onze Facebook pagina kun je de laatste projecten en ontwikkelingen vinden.