Ultra-sterk, ultra-comfortabel en ultra-duurzaam!

Blacksmith Acciaio

Blacksmith Avenue head badge Roestvast staal (RVS) is het perfecte materiaal om een extreem duurzaam frame van te bouwen. Omdat deze staalsoort niet roest hoef je je niet druk te maken om het enige minpunt dat gewoon staal heeft, corrosie.

De twee RVS buizen blinken beiden uit in hun sterkte. De Columbus XCr heeft een treksterkte van 1250 - 1350 MPa, wat al de competitie aangaat met het top niet-RVS model, de Avenue Spirit. Reynolds 953 gaat zelfs nog een stapje verder. De treksterkte van deze set zit op 1750 - 2050 MPa, wat jarenlang niet voor mogelijk werd gehouden.
Omdat deze sets zo'n hoge treksterkte hebben, is het mogelijk om met wanddiktes van 0.4 mm voor de XCr set en 0.3 mm voor de 953 set te werken. Deze dunne wanddiktes in combinatie met oversized buizen en Tig-lassen, maakt het mogelijk een heel sterk, licht en comfortabel frame te bouwen die ook nog heel duurzaam is.

Een frame voor iedere wattage

Blacksmith Acciaio zitbuisBeide sets zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en wanddiktes. En hoewel alle wanden net even dunner zijn dan in de Columbus Spirit en Reynolds 853 sets, is het bijna altijd mogelijk het perfect passende en rijdende frame te bouwen. De Columbus XCr buis is meestal de betere keus voor de gemiddelde tot grotere en sterkere rijder (het is namelijk niet de maximale treksterkte die telt maar de combinatie van buis-diameter, buis-vorm en wanddikte, zie de Materialen pagina voor meer informatie). De 953 buis resulteert in het lichtere en comfortabelere frame. Vaak is dit de betere keus voor de lichtere rijder.

TIG-lassen de enige juiste methode

Blacksmith AcciaioHet Tig-lassen van deze hele dunne materialen wordt gedaan met speciaal toevoegmateriaal. Om brosheid te voorkomen wordt het materiaal geheel afgeschermd van zuurstof. Aan alle zijden wordt een beschermgas gebruikt. Onze mal is hier speciaal voor geconstrueerd, wat er gelijk ook voor zorgt dat het frame altijd 100% recht en geheel op maat uit de mal komt.

De kleur van de Acciaio is geheel naar keus. We kunnen ook delen van het frame ongelakt laten. In verband met de grote tijdsinvestering die een ongelakt, gepolijst frame vraagt, leveren wij dit frame niet ongelakt. Kleur en ontwerp zijn dus geheel je eigen keus maar uiteraard helpen wij daarbij en kunnen wij verschillende voorstellen doen.


Blacksmih Strada

BLACKSMITH STRADA

Titanium, het ultieme materiaal. Sterkte, comfort en laag gewicht. Geheel op maat ontworpen en gemaakt, hier in de werkplaats. Voor wie niet van concessies houdt, is dit de ultieme oplossing!

Gallery

In de gallery staan diverse fietsen die in het verleden gebouwd zijn. Leuk om te zien en om ideeen op te doen voor kleur en design. Ook een goede plek om de laatste frames te zien is onze Facebook pagina

Facebook Pagina

Op onze Facebook pagina kun je de laatste projecten en ontwikkelingen vinden.