Comfortabel, licht, duurzaam en snel!

Blacksmith Avenue

Blacksmith Avenue Onze Avenue is niet gewoon een standaard racefiets. Elke Avenue wordt compleet op maat ontworpen naar jouw maten, rijstijl en rijbehoeften. Wij bouwen niet gewoon één type raceframe simpelweg omdat er niet één type rijder is.

Het ontwerp van het frame start met jou, je meting, je rijstijl en jouw verwachtingen van de fiets. Wanneer je een criterium rijder bent, heb je een wat sneller sturend en stijver frame nodig met iets meer grondspeling voor het snellere bochtenwerk. Ben je een lange afstandsrijder dan is het prettiger iets meer tussen de wielen te zitten met een lager zwaartepunt, wat meer comfort te hebben en een fiets te hebben die iets rustiger stuurt. Tussen deze twee extremen zitten duizenden kleine nuances die ervoor zorgen dat het frame helemaal op maat gemaakt is voor jou en hoe jij rijdt.

Jouw fiets met jouw geometrie

Blacksmith Avenue Los van de geometrie, speelt de buiskeus een belangrijke rol in hoe je frame aanvoelt en reageert. Wij werken met drie buisfabrikanten, Columbus, Dedacciai en Reynolds.
Dedacciai levert de meest oversized buizen. De onderbuis is bi-ovaal en is diamant-vormig bij de bracketpot. Een zeer geschikte set voor sterke, grote rijders die vooral gefocust zijn op de stijfheid van het frame.
Onze Columbus Spirit buis-set is op dit moment de modernste buis met diameters tot 44 mm in diverse vormen. Wanddiktes tot 0,4 mm dun een hoge treksterkte en veel (ontwerp)opties. De Life heeft iets meer wanddikteen is er in speciale oversized bi-ovale vorm. Iets meer oversized dan de Columbus Max set. Afhankelijk van de set geeft dit een licht en ook stijf maar comfortabel frame.

De Reynolds 853 is verkrijgbaar in vele diameters, wanddiktes en vormen. Meestal gebruiken wij de ronde versie van deze set en bij voorkeur de ProTeam uitvoering die net iets dunnere wanddiktes heeft. De versie die de 2013 "Best in Competition" prijs heeft gewonnen van de Frame Challenge, heeft een 35 of 38 mm onderbuis (afhankelijk van de gewenste rij-eigenschappen). De bovenbuis heeft een 31,75 mm diameter met een wanddikte van maar 0,45 mm dikte. De zitbuis is conisch en start met 31,75 mm bij de bracket en heeft een diameter van 28,6 mm bij de zadelpen. Dit resulteert in een heel licht, stijf en voorspelbaar comfortabel rijdend frame.

Ultramodern staal

Blacksmith Avenue bovenbuisKleur gaat geheel in overleg. De mogelijkheden zijn onbeperkt, en vaak is dit de lastigste stap voor de meeste kopers. Uiteraard geven wij diverse voorbeelden en voorzetten maar uiterindelijk moet je hier zelf de keus maken.

Kijk ook eens op de materialen pagina wanneer je geïnteresseerd bent om meer te lezen over staal en de buizen zoals deze gebruikt worden voor de Avenue.


Blacksmith Granfondo Team

BLACKSMITH Granfondo Team

Het Blacksmith Granfondo Team, gesponsord door Campagnolo. Het team rijdt ook in 2017 diverse Granfondo's waarin nieuwe frames getest worden. Ook is het de planning om een aantal trainingsritten te doen waar iedereen bij aan kan sluiten. En is het mogelijk zelf de mooie nieuwe kleding aan te schaffen.

Gallery

In de gallery staan diverse fietsen die in het verleden gebouwd zijn. Leuk om te zien en om ideeen op te doen voor kleur en design. Ook een goede plek om de laatste frames te zien is onze Facebook pagina

BLACKSMITH Blog

Het Blacksmith blog bevat diverse artikelen over materiaal, de bouw en ook publicaties uit diverse bladen. Zeker de moeite waard om eens te bekijken