De BL'CK series, maatwerk en individuele geometrie

Blacksmith BLCK

Blacksmith Avenue De Black is een concept, waarbij het frame geheel teruggaat naar de essentiële basis. Terug naar de zaken die er echt toe doen. Daardoor kunnen we dit voor hele goede prijs bieden.

Maar wat is dan de essentie?
- Maatwerk
- Rijeigenschappen
- Ruimte voor 28 mm banden
- Comfort

En waar ligt de basis?
- Duurzaam
- Betrouwbaar
- Mooi eenvoudig ontwerp
- Goede prijs

Het ontwerp van de BL'CK

Blacksmith Avenue Bij het ontwerp van de BL’CK, zijn wij uitgegaan van een moderne mix van Columbus buizen. Deze zijn, met een 42 mm onderbuis, 31,7 mm zit-en bovenbuis en een oversized balhoofdbuis met geïntegreerd balhoofd, de basis voor een stijf, voorspelbaar en direct sturend frame. Door het materiaal, staal met dunne wanddiktes, zit er voldoende gevoel en comfort in het frame om eenvoudigweg “lekker” te rijden. De achtervorken zijn niet al te oversized gekozen om hier het comfort van de fiets optimaal te maken. Door deze iets breder in het frame te bouwen ontstaat weer wat extra zijwaartse stijfheid en is er voldoende ruimte voor de steeds meer norm wordende 28 mm banden.

Uiteraard wordt elke rijder individueel gemeten. We gaan niet van standaardmaten uit, maar ontwerp de geometrie van elk frame helemaal geoptimaliseerd voor jou. Balhoofdbuislengte, zithoek, mate van slope van de bovenbuis, zijn allemaal individueel afgestemd, zodat de fiets echt optimaal past. Wel gaan we bij dit frame uit van een basis in nokjes, patten, vork en type buizen. Hierdoor is het mogelijk een tijdbesparing te maken in ontwerptijd en besteltijd. Ook kan een geldbesparing gemaakt worden in kosten van de diverse delen. Zonder echt concessies te doen, wordt het frame dus lager in prijs. Het laatste puntje waar we meer naar de basis ben gegaan is de kleur. Dit frame is er in één ontwerp en in 22 kleurmogelijkheden. De basiskleur is wit, zwart, rood, groen, geel of blauw. Of in de metallic kleuren, parelmoerwit, metallic zwart, candy rood, candy groen, of candy blauw. Bij elk frame kan gekozen worden uit een witte of zwarte tekst. Keuze genoeg dus.

De Blacksmith BL’CK, een echte racemachine, helemaal op maat voor een superprijs!

 


BLACKSMITH Avenue

Toch behoefte aan nog meer vrijheid in kleur-design en buiskeuzed of andere specifieke eisen? Mogelijk is de Blacksmith Avenue dan de juiste keus, niets ligt vast en alles is in overleg.

Gallery

In de gallery staan diverse fietsen die in het verleden gebouwd zijn. Leuk om te zien en om ideeen op te doen voor kleur en design. Ook een goede plek om de laatste frames te zien is onze Facebook pagina

Facebook Pagina

Op onze Facebook pagina kun je de laatste projecten en ontwikkelingen vinden.