Blacksmith Bikes | De bouwer | Patrick Uijl

Blacksmith Avenue head badge Fietsen is een mooie vorm van voortbewegen, of het nu is als vervoermiddel of om aan het eind van de dag lekker je hoofd leeg te rijden. Als tiener, begon ik met het rijden van wedstrijden. Op de racefiets, op de weg. Ik vond het heerlijk om te trainen en de competitie aan te gaan met anderen. Ook heb ik altijd een passie gehad voor het gereedschap waarop ik dat deed, de racefiets. Een heel eenvoudig middel om te zien, mooie simpele lijnen, efficiënt en doeltreffend. En ik heb een passie voor de materialen en wat je hier mee kunt doen.

Door mijn bouw, lang, met een relatief kort bovenlichaam en lange benen en armen, leken mijn fietsen nooit helemaal te kloppen. Door veel te lezen, leren en experimenteren, kwam ik er achter, dat het inderdaad mogelijk was een veel beter frame voor mezelf te ontwerpen. Namelijk korter, met een normale lengte stuurnok (zodat de fiets niet zenuwachtig wordt, door de te korte nok), met wel de grotere framemaat. En ook met het stuur op de juiste hoogte voor mijn langere armen.

Na diverse versies “op maat” te hebben laten bouwen, kwam ik er steeds meer achter dat dit beter kon.

Mijn drijfveer was en is, om iets te creëren, dat tot in de kleinste details perfectie benadert en daarmee boven de massa (productie) uitstijgt. Dit heeft me ertoe gezet deze frames zelf te gaan produceren. In eerste instantie voor mijzelf. Omdat ik al vanaf mijn 18e fietsmetingen doe en vele maatframes tekende, is het voor mij vrij duidelijk dat ik niet de enige ben die niet “standaard” is. Dit maatwerk is daardoor snel uitgegroeid tot wat Blacksmith nu is, een fietsmerk dat uitsluitend maatframes aanmeet, ontwerpt en bouwt.

Blacksmih Strada

BLACKSMITH STRADA

Titanium, het ultieme materiaal. Sterkte, comfort en laag gewicht. Geheel op maat ontworpen en gemaakt, hier in de werkplaats. Voor wie niet van concessies houdt, is dit de ultieme oplossing!

Gallery

In de gallery staan diverse fietsen die in het verleden gebouwd zijn. Leuk om te zien en om ideeen op te doen voor kleur en design. Ook een goede plek om de laatste frames te zien is onze Facebook pagina

Facebook Pagina

Op onze Facebook pagina kun je de laatste projecten en ontwikkelingen vinden.