Strak, voorspelbaar en efficiënt!

Blacksmith Arena

Blacksmith Arena Hoewel staal op de weg vaak geroemd wordt om zijn hoge comfort, denk ik dat staal nergens beter uit de verf komt dan op de piste.

Op de piste is er de constante druk van de bochten, je zit bijna altijd in het zadel. En sturen wordt veelal met minimale heupbewegingen gedaan. Juist daar waar de g-grachten veel hoger zijn dan op de weg, is het subtiele rijgevoel en de goede terugkoppeling die staal geeft niet te onderschatten. Hierdoor is het veel makkelijker je rondjes vol te houden. En hierdoor is het ook veel makkelijker nog op tijd te reageren als er voor je iets onverwachts gebeurt.

Ook hier is maatwerk essentieel

Blacksmith Arena Ondanks dat voor veel mensen de pistefiets een tweede fiets is, is juist hier de maatvoering erg belangrijk. Door de hoge gemiddeldes en de statische houding op de fiets, zijn kleine maatafwijkingen heel goed voelbaar. Buiten het gevoel is het voor het lichaam essentieel dat je goed op de fiets zit, dit voorkomt als eerste blessures. Maar ook zorgt het er eenvoudigweg voor dat je harder gaat en het langer volhoudt. Immers, een minder vermoeid lichaam kan simpelweg meer.

Van rond naar geprofileerd

De Arena kan uit veel verschillende buistypes gemaakt worden. Toch heb we een voorkeur dit uit de wat meer oversized en geprofileerde buizen te doen. Hierdoor is net dat stukje extra uit het frame te halen in torsie- en bracketstijfheid

Voor de vork kiezen we een tapered carbon vork, met een 1 1/2 ondercup en een 1 1/8 bovencup. Voor de bealhoofdbuis zelf kan dit met een tapered buis met extern balhoofd, een tapered buis met intern balhoofd of een rechte oversized buis met boven een intern en onder een externe cus. Die laatste versie is de stijfste uitvoering van de drie. De twee meest voorkomende uitvoeringen zijn een Columbus Spirit HSS buis en een Dedacciai Zero XL. Beiden hebben een super-oversized onderbuis. Bij de grotere maten is de Dedacciai meestal de juiste keus. Voor de kleinere frames of frames waar gewicht belangrijker is, is Columbus de juiste keuze.


>
Blacksmih Strada

BLACKSMITH STRADA

Titanium, het ultieme materiaal. Sterkte, comfort en laag gewicht. Geheel op maat ontworpen en gemaakt, hier in de werkplaats. Voor wie niet van concessies houdt, is dit de ultieme oplossing!

Gallery

In de gallery staan diverse fietsen die in het verleden gebouwd zijn. Leuk om te zien en om ideeen op te doen voor kleur en design. Ook een goede plek om de laatste frames te zien is onze Facebook pagina

Facebook Pagina

Op onze Facebook pagina kun je de laatste projecten en ontwikkelingen vinden.