Interesse in een nieuwe Blacksmith?

Blacksmith Avenue

Op het moment dat je besloten hebt, dat je nieuwe fiets een Blacksmith frame als hart moet hebben, zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden.
Een Blacksmith is altijd geheel met de hand gebouwd en wordt altijd uniek voor jou ontworpen en gebouwd. Er zijn talloze opties en mogelijkheden om tot die perfect rijdende en perfect uitziende fiets te komen.
Als eerste moet bepaald worden, wat de geometrie moet worden. Met andere woorden, je zal perfect op de fiets gezet worden door middel van een meting en de rijeigenschappen moeten bepaald worden om jouw geometrie te kunnen ontwerpen. Hieronder meer over de meting zelf.
Nadat het frame getekend is, moeten jouw buizen besteld worden en wordt de bouw definitief in de planning gezet.
De kleur en het design van het frame staat in sommige gevallen dan al vast, maar meestal is dit de volgende stap. Uiteraard mag je hiervoor zelf met bepaalde voorstellen komen, wij kunnen ook een voorzet geven om uiteindelijk tot jouw perfecte fiets te komen.
Als de fiets terug is van de spuiter, wordt deze aan de binnenkant geheel behandeld om corrosie tegen te gaan. Een paar dagen later kunnen de schroefdraden getapt en bracket en balhoofdbuis gevlakt worden. Het frame is dan klaar om opgebouwd te worden. Mogelijk is dat iets dat je graag zelf doet, maar uiteraard bieden wij ook de mogelijkheid dit te doen. En dat kan met jouw eigen onderdelen of onderdelen die wij voor je bestellen.

Een order plaatsen

Bij de diverse frames zijn de prijzen van de verschillende frames te vinden. Soms geven uitgebreide kleurdesigns een meerprijs of de toevoeging van extra nokjes of gepolijst RVS. Dit is meestal tijdens de orientatiefase al bekend en wordt in ieder geval voor je je definitieve order plaatst vastgesteld.
Meestal start de aankoop met een bezoek aan de showroom of een e-mail conversatie. Nadat besloten is dat het een Blacksmith wordt, maken we een afspraak voor een meting en het inventariseren van de verdere details voor het frame, de fiets en de bouw. De kosten hiervoor zijn € 250,- en zijn gelijk een aanbetaling voor de fiets of het frame en een gegarandeerde plek in de bouw-planning
Nadat het frame getekend is en alle details op papier staan, vragen wij een aanbetaling van 40% van het eindbedrag. De buizen, vork en verdere delen kunnen dan in bestelling gezet worden.

De definitieve kleurstelling kan eventueel tijdens de wachtperiode, de periode tot de werkelijke bouw begint, bepaald worden. Deze periode varieert door het jaar heen maar hou rekening met 3 tot 5 maanden. Het aantal kleuren is bijna onbeperkt, net als de designmogelijkheden. Vast staat altijd, dat er BLACKSMITH op het frame staat en dat op de balhoofdbuis het schildje met de B zit.

De Meting

Blacksmith metingDoor het werken met staal hebben wij de vrijheid gecreëerd minimale beperkingen voor de maatvoering van jouw fiets te hebben. De Columbus, Dedacciai en Reynolds buizen hebben wij in verschillende lengtes liggen en worden pas echt op maat gefreest als bekend is hoe lang de buis moet zijn in het frame en onder welke hoeken de buis met de andere framebuizen staat. Hierdoor laten wij ons niet beperken door alvast te denken aan welke frames beschikbaar zijn, maar gaan in het meetproces altijd van het theoretische ideaal uit.

De basismeting doen wij met Velosystems Antropovelò. De nauwkeurige lasermeting wordt via een computermodel vertaald in een ideale framegeometrie. Na de meting worden deze vertaald in jouw ideale fiets. Hiervoor analyseren we de houding op je huidige fiets en nemen het gebruik van de fiets mee. Een rijder die wedstrijden rijdt heeft nu eenmaal andere eisen dan iemand die de ronde van Vlaanderen fietst. Ook kan een fiets voor een wereldreis van een jaar er heel anders uitzien dan een vakantiefiets voor drie weken door de Alpen.

De uitkomst uit deze metingen en analyse kan vervolgens getoetst worden op een pasfiets. Hier kun je zelf ervaren wat de gevolgen van een maatverandering zijn en we kunnen dan samen de aanpassingen evalueren.

Na deze metingen kan het ontwerpproces beginnen. Met behulp van een nauwkeurig CAD-systeem, speciaal ontwikkeld voor de fiets, ontwerpen wij het ideale frame. Hierbij wordt rekening gehouden met de juiste buizen en kunnen we al het voorbereidende tekenwerk doen om straks de buizen op maat te fresen. Maar ook voor carbon frames gebruiken wij dit tekenprogramma, omdat hierdoor exact nagegaan kan worden welke stuurnoklengte gemonteerd moet worden, wat de gevolgen voor de stuureigenschappen, een balhoofd of vork zijn en wat de beste keus is voor bijvoorbeeld een zadelpen.


Blacksmih Strada

BLACKSMITH STRADA

Titanium, het ultieme materiaal. Sterkte, comfort en laag gewicht. Geheel op maat ontworpen en gemaakt, hier in de werkplaats. Voor wie niet van concessies houdt, is dit de ultieme oplossing!

Gallery

In de gallery staan diverse fietsen die in het verleden gebouwd zijn. Leuk om te zien en om ideeen op te doen voor kleur en design. Ook een goede plek om de laatste frames te zien is onze Facebook pagina

Facebook Pagina

Op onze Facebook pagina kun je de laatste projecten en ontwikkelingen vinden.